Voor de snelle beslisser!

Boekpresentatie Henk Oosterling. M.m.v. René ten BosZaterdag 29 november 2016 wordt in boekhandel Donner in Rotterdam de Japanse filosofie uitgelegd door een van de oorspronkelijkste filosofen van Nederland, Japan-kenner en voormalig Nederlands kampioen kendo Henk Oosterling. Toegang is gratis.

In ‘Waar geen wil is, is een weg’ laat Henk Oosterling zien wat een interculturele uitwisseling tussen Japan en het Westen kan betekenen voor een toekomstige wereld waarin duurzaamheid en samenwerking cruciale thema’s zijn. In Japanse vechtsporten leer je door intensieve training ‘met je lichaam’ denken. Voorbij het ik: ‘waar geen wil is, is een weg’. Deze martiale uitgangspunten werken door in de Japanse cultuur en filosofie. Dit oosterse denken staat haaks op de ideeën van de westerse verlichting, maar kent verrassende raakpunten met de moderne Franse filosofie. Aan de hand van deze tegenstellingen en dwarsverbanden maakt Oosterling de Japanse filosofie toegankelijk en begrijpelijk voor de westerse lezer.

(Met dank aan Els!)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *