OefenSofie

Beste studiebollen,
Zoals ik donderdag heb toegezegd, heb ik een methode opgezet waarmee je aan de hand van de eindtermen kunt oefenen in het formuleren van antwoorden. Dat kan op de (nieuwe/tijdelijke) website http://oefensofie.wvr.ccBedoeling is dat jij, samen met andere klasgenoten, probeer antwoorden gaat geven op een gekozen eindterm. Daarna kan iedereen die dat wil op jouw antwoord aanvullingen en verbeterpunten geven. Met behulp van de website kan je dat waar en wanneer je dat wilt doen. Ook kan je van elke eindterm een pdf of printje maken. En, je kunt je werk gerust eerst in Word wegschrijven om het daarna te knippen en te plakken.

Houd rekening met het volgende:
De artikelen zijn van hoog naar laag genummerd, zoeken kan via de zoekfunctie en via de functie categorieën (de hoofdstuk-indeling van het voordeel van de twijfel). Je vindt die functies terug in de rechterkolom van de website. (afbeelding 1).

afbeelding 1

afbeelding 1

Je kan reageren door op ‘laat een reactie achter’ links van de betreffende eindterm te klikken. (afbeelding 2). Daarna kan je jouw reactie schrijven (plakken). Vervolgens moet je je (voor)naam invullen en je E-mailadres. Doe je dat de eerste keer, dan moet ik jouw reactie eerst goedkeuren voordat die op de site verschijnt. (Dit om allerlei grappenmakers te weren). Is dat één keer gedaan, dan komt je reactie in het vervolg direct op de site. Anderen zien dat (met alleen je gekozen naam) meteen in de rechterkolom onder het kopje: ‘recente reacties’.

afbeelding 2

afbeelding 2

Ik denk dat we op deze manier snel van elkaar kunnen leren. Daarnaast kan onze juf simpelweg reacties kopiëren en plakken om die zo in de les even door te nemen.

Succes, gebruikt het contactformulier op VaVoSofie zo nodig om eventuele vragen en opmerkingen naar mij te sturen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *